Organisaties

Akari Dequesne
1.American Psychiatric Association (APA): Een organisatie van psychiaters die willen samenwerken aan de zorg van de mensen en effectieve behandelingen te garanderen voor alle personen met een psychische aandoening, met inbegrip van het middelengebruik bij aandoeningen. Deze organisatie is de grootste psychiatrische organisatie ter wereld. (gro.hcysp|apa#gro.hcysp|apa)

2.Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA): Een vereniging die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten in alle levensfasen en op alle levensterreinen. (ln.emsitua|ofni#ln.emsitua|ofni)

Antje De Ruyck
1. Belgische hoofdpijnliga - Nederlandstalige afdeling: informatie te vinden over hoofdpijnen, medicatie, etc.

2. CGG Kempen – Team ouderen – Geel: CGG Kempen biedt professionele begeleiding en behandeling aan mensen met een ernstige psychosociale, psychische of een psychiatrische problematiek en aan hun omgeving. De begeleiding/behandeling bestaat uit regelmatige consultaties bij één van onze medewerkers.

Anke Van Sande:
1. Het Maastricht UMC+: de doelgroep zijn neuropsychologen en gedragsneurologen.
Het Correspondentieadres is:
drs. Syenna Schievink
Afdeling Psychiatrie en Neuropsychologie Maastricht universitair Medisch Centrum
Postbus 616
6200 MD Maastricht
Nederland

Berlien Byttebier
1. Christelijk Instituut voor doven Effatha is een Nederlandse dovenschool voor kinderen.

2. Curium-LUMC is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Kinderen en jongeren met complexe problemen kunnen hier terecht.

3. Oorakel Informatie en Advies is een Nederlandse organisatie die informatie biedt aan iedereen die iets meer te weten wil komen over slechthorendheid, doofheid, gebarentaal, ..

Eline Rogiers Loose
1. Ghapro: gezondheidszorg en hulpverlening aan prostituees.
Correspondentieadres:
Verversrui 3
2000 Antwerpen
Tel: 03 293 95 91
eb.orpahg|ofni#eb.orpahg|ofni

Florence Deconinck:
1. Downsyndroom Vlaanderen: Informatie voor mensen met de ziekte of die informatie nodig hebben.

2. VIM: organisatie voor scholen, ouders en iedereen die zich betrokken voelt bij de integratie van kinderen met downsyndroom binnen het onderwijs en de kinderopvang.

3. De Nederlands vereniging voor kindergeneeskunde: Zij zien toe op de kwaliteit van de zorg voor kinderen met een ziekte, tot zij volwassen zijn.

Jari Bauters:
1. De Stichting Downsyndroom: Het geven van informatie over downsyndroom voor mensen die het willen.
2. De Nederlands vereniging voor kindergeneeskunde: Doel van de NVK is het bevorderen van de kwaliteit van de zorg voor zieke en gezonde kinderen van geboorte tot volwassenheid
3. Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport: Het Nederlandse ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport.
4. ThomasHuis: Een thuis voor mensen met een verstandelijke beperking aanbieden.
5. Justitie: Justitie van Nederland.
6. Mee: Ondersteuning bij leven met een beperking
7. Cyberpoli: De cyberpoli is een online en interactieve ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte.
8. VIM: VIM is een organisatie voor scholen, ouders en iedereen die zich betrokken voelt bij de integratie van kinderen met downsyndroom binnen het onderwijs en de kinderopvang.
9. Artsen voor kinderen: Grensvlak tussen zorg en welzijn en strekt zich uit over meerdere projecten.

Jolien Demuynck:
1. De Europese Unie :De Europese Unie (EU) is een uit 28 Europeselanden bestaand statenverband

2. Erasmus MC :Het Erasmus MC is een universitair medisch centrum in Rotterdam, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

3. Radboud Universitair Medisch Centrum :is een academisch ziekenhuis in Nijmegen dat samenwerkt met de Radboud Universiteit Nijmegen.

4. ZonMW :financiert gezondheidsonderzoek én stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren.

Margaux Dedrie
BVvHP Belgische Vereniging voor Hoofdpijn-Patiënten.